sobota 23. února 2008

Tuna steak

Tunaka jsem dlouho znala jenom z konzervy. Dneska jsme meli na veceri steaky z cerstveho tunaka. Recept psat nebudu, protoze zadnej extra recept to neni. Co uz muzem takoveho delat s rybou... hodime ji na panev a smazime na olivovem oleji. Plus naky to koreni na ryby a sul. Priste si ale nakej recept vyhledam.. je to dost jiny maso, trochu mi to pripominalo kure, neni to takove krehke jako ryba, dost hutne a suche. Takze jestli ma nekdo napad na omacku, tak dik, ze mi ji poslete.. usetrite mi hledani naky omacky na nete :)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tak fajn, diky za tip. Jeste by si tam mohla pripsat, kde na Slovensku sezeneme cerstvyho tunaka. Ja jsem ale vcera delala kare se syrovou omackou a bylo to dost dobry.
Lenka

kukucky řekl(a)...

tak kup mrazenyho :)

Gabi řekl(a)...

a kare, to je nejaka slovenska ryba???? :)
my sme jedli cerstveho (prave vyloveneho) tuniaka v Chorvatsku. Bol dlhy asi meter, no proste riadne rybisko. Tie rezne nemali chybu. Dnes sme si dali tunovu konzervu, no comment.. :)

Anonymní řekl(a)...

My sme ho kupili vcera. Mrazeny z Tesca. Osmazili sme ho len na masle a priloka zem. kasa. Bolo to vinikajuce. Uz sa tesim na leto ked ho skusim grilovat.

Anonymní řekl(a)...

Ja odporucam mrazeneho ci cerstveho z metra, nechat "nacuckat" cervenym vinom, solou a rozmarinom a potom ugrilovat ;)