neděle 17. února 2008

Plnene papriky

Recept vhodny i pro osoby, ktere nemaju radi lilek. (neni ho tam tak strasne citit) Takze osoby nam zname (cau Kuric..) se muzou tesit v blizke budoucnosti na snahu maskovani lilku v jidle...

Tak tady je navod:
4 papriky

1 lilek

3-4 strouzky cesneku
kousek syru (emenal, eidam, chedar, to je jedno.)
bile mlete koreni

sul (maaalicko, nebo vubec... solit neni zdrave!)

olivovy olej


Cely lilek dame pect do trouby. Po 5 minutach pridame rozpulene papriky, pokapeme je olivovym olejem a peceme 15 minut (t.j. lilek se dela dohromady 20 minut, kdyby to nekdo nepochopil..)
Po upeceni z lilku stahnem kuzi a rozmixujeme ho na kasi. Pridame cesnek, nastrouhany syr, sul, koreni, trochu oleje. Vsechno pomixujeme a plnime tim rajcata. Muzeme ozdobit susenymi bylinkami nebo cerstvou petrzelkovou nati, na fotce je na vrchu jenom syr. Proste, zapojime fantazii a servirujeme.
Odpurcum lilku jidlo podavame pod nazvem papriky plnene zeleninovou omackou.




1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Keby niekto nevedel, lilek je baklazan. Inac toto je velmi dobre....
Lenka