pátek 1. února 2008

Bila ryba v alobalu

Toto mame dnes na obed. Este jsem to moc neochutnala, ale davam to na blog, protoze to vypada dobre. Pisu "bila" ryba, protoze ja ryby delim na bile a tmave (nebo cervene). Je to takove moje soukrome deleni. Bile jsou napr. tresky, tmavy je tunak, losos atd. Tmave ryby prej obsahujou vice omega 3 (ale ne konzervovane, v pripade tunaka napr. to musi byt cerstvy rizek, konzervaci se omega 3 straci.) a meli by se jist casteji jako bile ryby. V tehotenstvi se doporucuje jist 2 porce ryb tydenne, hlavne tmave maso. Ryby by se nemeli jist v prehnane velkem mnozstvi, protoze nasavaj humusy, ktere lidi do more vypoustej.

Pro dve osoby:
400g vykostenych ryb (tady prodavaj mnam vykostene pulky cerstvych morskych ryb, napr. Cod, Haddock - treska)
2 PL (polevkova lzice) masla
stava z 2 velkych citronu
1 PL cerstve nasekane petrzelky
1 PL cerstve nasekaneho kopru
1 lzicka sole
1/4 PL cerneho koreni
1 PL mlete sladke papriky
1 cibule nakrajena na tenke kolecka

Kazdou porci ryby dame samostatne na alobal.
Do kastrolku dame roztat maslo, pridame citronovou stavu, petrzelku, sul, koreni, kopr, zamichame.
Tekutinu vylejeme na ryby, poprasime cervenou paprikou, na vrch dame cibuli a zabalime.
Peceme na grilu (my jsme pouzili gril v troube) cca 25 minut.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Koukam, ze tady nemas zadnej komentar, ale vypada to dost dobre. chci delat pres vikend rybu, tak asi poprve vyuzuju tvij blog-receptar :)Lenka

Anonymní řekl(a)...

Bylo to dobry, delala jsme to s pstruhem (samozrejme i s kostma). Stela snedla vic nez pulku velky ryby. To je co rict. Dobrej recept!
L