sobota 7. března 2009

Jamieho losos v listkovom ceste

Doteraz som si tuto kucharsku celebritu velmi nevsimala, ale minuly mesiac som si od Katky pozicala jeho kucharsku knihu a velmi sa mi pozdavali recepty. Su jednoduche, ziadne ingrediencie, ktorych nazov mi nic nehovori, vela z nich je hotovych pomerne rychlo. Kedze viem, ze viacero ludi z nasich rodin ma rado lososa, posielam vam namet na obzvlastnenie - losos v listkovom ceste. Dnes sme ho mali na obed. MNAM

Takto vyzera obal kucharky, z ktorej som varila



Velmi sa mi na nej paci, ze na jednej strane je recept a na druhej krok za krokom obrazky. Clovek potom chape, co ma ako urobit.



Toto je moj vytvor, je to straasne dobre. Priloha: salat.



Recept:
Pre 4-6 ludi:
Muka na poprasenie plechu
500g listkoveho cesta
800g lososa
olivovy olej
sol, korenie
4 PL tapenady (resp. rozmixovanych ciernych oliv)
cerstva bazalka
2 paradajky
150g syru mozzarella
1 vajce

Predhrejeme trubu na 200 stupnov. Plech poprasime mukou a polozime nanho cesto rozvalkane na 30x15 cm. Na cesto polozime lososa, trochu ho pokvapkame olivovym olejom, posolime, pokorenime. Lososa potrieme olivovou pastou (viz obrazok), navrch polozime bazalkove listky, nakrajane paradajky na platky, potrhanu mozzarrellu.
Cestom obalime zmes, ale nezavreme uplne (viz obrazok). Cesto potrieme rozslahanym vajcom. Pecieme v trube 35 minut.