úterý 21. října 2008

Konnyaku

Sla jsem do obchodu s azijskym jidlem a narazila jsem na neco, o cem jsem si myslela, ze jsou to ryzove testoviny. Nazev na obale byl KONNYAKU.

Kdyz jsem to dala do googlu, tak jsem zjistila, ze to ryzove testoviny nejsou :) Je to extrakt z rostliny zvane Devils Tongue (dabluv jazyk), ktera vypada takto.
Pripravila jsem toto podivne konnyaku s tuna steaks:

Konnyaku proplachneme vodou (asi 2 minuty) a hodime ho na suchou horkou panev.


Na panvi zacne sycet, susit se. Po chvili pridame olivovy olej, sezamovy olej. zamichame, pridame pokrajene steaky z tunaka.

Za chvili pridame nakou zeleninu (treba beansprouts - to nevim, jak se prelozi; paprika) a pridame sojovou omacku (do me porce jsem pridala worcestrovku, nebo sojovku momentane nejim.). Prikrejem, nechame chvili delat a hotovo.

středa 15. října 2008

Irsky gulas (Irish Stew)

Irsky gulas sa robi so slaninou a jahnacinou. MNAM

úterý 14. října 2008

Opeceny banan

Cez vikend sme mali v zhromku misionarsku konferenciu, jeden vecer bola ochutnavka jedal z krajin, v ktorych misionari ziju. Jedna Africanka tam mala opeceny banan. Opytala som sa na postup pripravy, zabehla s Carmel do Tesca a vyprazila. Vobec to nechutilo tak, ako to pripravila ona .. chutilo to ako zemiak. Napriek tomu som sa posnazila a dala som si to na sladko: kozi jogurt, sezamove a lanove semiacka a syrup z agave.