úterý 21. října 2008

Konnyaku

Sla jsem do obchodu s azijskym jidlem a narazila jsem na neco, o cem jsem si myslela, ze jsou to ryzove testoviny. Nazev na obale byl KONNYAKU.

Kdyz jsem to dala do googlu, tak jsem zjistila, ze to ryzove testoviny nejsou :) Je to extrakt z rostliny zvane Devils Tongue (dabluv jazyk), ktera vypada takto.
Pripravila jsem toto podivne konnyaku s tuna steaks:

Konnyaku proplachneme vodou (asi 2 minuty) a hodime ho na suchou horkou panev.


Na panvi zacne sycet, susit se. Po chvili pridame olivovy olej, sezamovy olej. zamichame, pridame pokrajene steaky z tunaka.

Za chvili pridame nakou zeleninu (treba beansprouts - to nevim, jak se prelozi; paprika) a pridame sojovou omacku (do me porce jsem pridala worcestrovku, nebo sojovku momentane nejim.). Prikrejem, nechame chvili delat a hotovo.

1 komentář:

IvanV řekl(a)...

Bean sprouts jsou fazolové klíčky (a nebo asi i klíčky obecně). Jinak díky za zajímavý recept.